Jdi na obsah Jdi na menu
 


Účast ve výzkumu


 

 

12.11. 2023

Opět je tady každoroční výzkum Barometr naděje, který zkoumá míru spokojenosti s uplynulým rokem, naše očekávání do budoucna a další faktory ovlivňující duševní zdraví a životní spokojenost u české populace.

Podělte se prosím o své názory a zkušenosti v online anonymním dotazníku a přispějte k dalšímu rozvoji poznatků pozitivní psychologie! Odkaz na dotazník je platný do konce listopadu 2023. 
Děkujeme za vaši spolupráci a jako poděkování nabízíme ke stažení knihu shrnující poznatky o síle naděje napříč kulturami "Hope across cultures"

 

 

8. 11. 2022:

Jaký byl pro nás uplynulý rok a jaká očekávání máme ohledně své budoucnosti? Jaký je náš postoj vůči dalšímu vývoji ve světě? A jaké dopady má současná situace na náš osobní život a duševní zdraví? A co je pro nás zdrojem naděje?  Na tyto a další otázky se snaží přinést odpovědi již 10. ročník pravidelného výzkumu Barometr Naděje.

Podělte se s námi prosím o své zkušenosti a názory v anonymním dotazníku: 
https://www.efs-survey.com/uc/HBCzechia2022/

Výzkum probíhá do konce listopadu a první výsledky budou představeny již počátkem roku 2023 na stránkách Psychologie.cz.
Děkujeme za spolupráci! 

 

 

18.1. 2022:

Máte vysokoškolské vzdělání a chcete se aktivně podílet na výzkumu v oblasti aplikované pozitivní psychologie?
Ústav psychologie a psychosomatiky LF MU vypisuje téma pro dizertační projekt zaměřený na ověření efektivity intervencí na podporu naděje a psychické odolnosti u pacientů s roztroušenou sklerózou  (školitelka: doc. Alena Slezáčková). Návrh projektu zde: Tema_disertace_2022_A.Slezackova.pdf
Začátek studia: září 2022.
Informace o přijímacím řízení a termínech naleznete zde.

 

1.11. 2021:

POZVÁNKA K VÝZKUMU:

Srdečně vás zveme k účasti v online anonymním výzkumu Barometr naděje, jehož cílem je zjistit, jaké zkušenosti, názory a prožívání souvisejí s lepším duševním a tělesným zdravím. Zaměřuje se také na nalezení odpovědí na otázky, které způsoby zvládání stresu posilují naši naději v lepší budoucnost, co přispívá našemu osobnímu rozvoji a nakolik souvisí postoj k vakcinaci proti Covid-19 s věkem, úrovní a typem vzdělání, ale také s mírou sebesoucitu a laskavosti k sobě sama.
Dotazník naleznete ZDE a jeho vyplnění Vám zabere asi 15 minut.

Tato studie realizovaná na Ústavu psychologie a psychosomatiky LF MU je součástí mezinárodního výzkumného projektu Hope Barometer, do něhož je pod vedením Dr. Andrease Kraffta ze švýcarské University of St. Gallen zapojeno 15 zemí z celého světa.
Výzkum probíhá v průběhu listopadu 2021 a první výsledky budeme znát již koncem roku. Rádi vás pak s nimi seznámíme.
Děkujeme za Vaši účast.
Váš názor a Vaše zkušenosti jsou důležité pro rozšíření vědeckého poznání v oblasti péče o duševní a tělesné zdraví!

 

1.11. 2020:

Srdečně vás zveme k účasti ve výzkumu, jehož cílem je zjistit, jaké postoje, názory a přesvědčení souvisejí s lepším psychickým i tělesným zdravím a duševní pohodou v době koronavirové. 
Odkaz na anonymní dotazník naleznete zde:
https://www.efs-survey.com/uc/Uni_St_Gallen/c28f/

Studie je součástí mezinárodního výzkumného projektu pod vedením dr. A. Kraffta ze švýcarské University of St. Gallen, do nějž je zapojeno 15 zemí z celého světa. 
Díky ní se dozvíme:
... co nám pomáhá lépe zvládat náročné životní období;
... v čem vidíme naději pro rok 2021;
... jak souvisí duševní pohoda se zdravím a s naším očekáváním do budoucna;
... a jak si stojíme v porovnání s ostatními národy.

Na tyto a mnohé další otázky přinese odpověď výzkum, jehož první výsledky budeme znát již koncem roku a rádi vás s nimi seznámíme.
Váš názor a vaše zkušenosti jsou pro nás důležité!
Předem děkujeme za vaši účast ve výzkumu.

 

* * * 

 

Zapojte se do mezinárodního výzkumu humoru! 
Na základě pozvání od švýcarských výzkumníků  z University of Zurich začínáme se sběrem dat pro českou část mezinárodní studie o stylech humoru.Stručný anonymní dotazník je k dispozici zde: https://www.surveymonkey.com/r/HumorCzechia

Děkujeme všem zájemcům za aktivní účast ve výzkumu a za sdílení odkazu mezi další respondenty!

 

* * * 

 

16.1.2015: Jak souvisí tělesná aktivita s duševní pohodou?

Srdečně Vás zveme k účasti v mezinárodním výzkumu, který probíhá ve spolupráci se Školou sociálních a politických věd (ISCSP) a Centrem pro administrativu veřejného práva (CAPP) při univerzitě v Lisabonu. Cílem této studie je prozkoumat vztah mezi životním stylem, tělesným zdravím a spokojeností se životem u respondentů z devíti evropských zemí.
Budeme vděční za Vaše zapojení do výzkumu a sdílení svých názorů a zkušeností. Výzkum se skládá ze dvou dotazníků, každý Vám zabere přibližně 10 minut. Jedná se o anonymní průzkum a Vaše data budou použita pouze pro pro vědecké účely. Předem děkujeme za Vaši účast, studie probíhá jen do konce ledna 2015!

Studie je již ukončena.
 

Děkujeme za Vaši vstřícnost a podporu vědeckého zkoumání pozitivní psychologie!